Har du överflödigt fett på magen?

Har du överflödigt fett på magen?

Om du känner dig besvärad av överflödigt fett på magen så kan fettsugning vara ett alternativ för dig. Även om man tränar och äter hälsosamt så kan man fortfarande få fettdepåer på olika ställen av kroppen och det här kan kännas besvärande. Om man gör regelbunden träning och håller en god diet och ändå upplever att det är svårt att bli av med överskottsfett så är det helt förståeligt att man känner en frustration.

När man gör en fettsugning så ger det ett bestående resultat eftersom de fettcellerna inte återbildas, så länge man inte går upp i vikt. Vi fokuserar inte så mycket på själva volymen av fett som sugs ut, utan på att resultatet ska bli jämnt och fint. Det gör man genom att lämna kvar ett lagom tjockt lager för att undvika ojämnheter och så att det ser naturligt ut.

Det här är en hjälp och ett komplement för till exempel överflödigt fett på magen, men sedan tar kroppen hand om det som finns kvar. Det viktiga är att fortsätta ta hand om sin kropp även efteråt för ett långsiktigt välmående.

fettsugning-av-buk

Information om fettsugning

När man genomför ett ingrepp för att ta bort överskottsfett, så får patienten lokalbedövning och avslappnande medicin eller narkos, beroende på vart och i vilken omfattning av operation. Det går till så att man lägger små snitt i huden och injicerar en särskild lösning tillsammans med lokalbedövning som har som jobb att spränga fettcellerna.

I de små snitten för man sedan in en kanyl med en slang vilken är kopplad till en motor och den här skapar ett undertryck som gör att man med kanylen kan suga ut fett. Efter ingreppet och en lugn vila kommer du kunna gå hem samma dag.

 

overskottsfett

Passar både män och kvinnor

Det är både män och kvinnor som söker sig till oss för att få hjälp när de har svårt att bli av med överflödigt fett på magen och buken som är ett vanligt område. Fettsugning för att ta bort överskottsfett fungerar väldigt bra på både kvinnor och män och en av anledningarna är att huden över magen är väldigt bra på att själv dra ihop sig.

I de fall man har gått ner väldigt mycket i vikt och har mycket överskottshud så klarar inte kroppen det själv och då kan man kombinera fettsugning med bukplastik för att få ett ännu bättre resultat. Vid en konsultation avgör man om fettsugning är ett bra alternativ och även ifall det kan behövas bukplastik. Du får träffa specialiserade läkare på kliniken som har lång erfarenhet och de har alltid ditt bästa i åtanke.

Syftet med fettsugning är inte att gå ner i vikt, utan att ta bort överflödigt fett och hjälpa till att forma kroppen. Att ta hand om sig med bra mat och regelbunden aktivitet kommer alltid var högsta och första prioritet, men det här är ett effektivt komplement.