Försvinner acneärr med tiden?

Orsaker till acne

Frågor som våra hudterapeuter och specialiserade läkare ofta får kring acne är dels vad den beror på, hur man kan behandla den och om acneärr försvinner med tiden. Vi vill här försöka besvara era funderingar och tveka inte att kontakta oss för en konsultation. Acne orsakas av olika faktorer i flera steg, nämligen en ökad talgproduktion i kombination med döda hudceller och en acnebakterie som trivs i feta miljöer.

Vanligtvis börjar acne som en pormask vilket är när talgkörtelns mynning blir igentäppt av död hudceller. Följaktligen kan pormasken bli inflammerad av acnebakterien och kan sedan utvecklas till olika variationer av acne. Orsaken till acneärr beror dels på hur svår acne man haft och hur länge man haft besvären eftersom ärren blir som en följd av påfrestningen på huden.

Vi bokar alltid en konsultation innan vi kan svara på om just dina acneärr försvinner eller vilken behandling som kan hjälpa. Det finns flera varianter och grader av acne och varje person är unik så därför finns heller inget svar som gäller för alla med acne. Olika faktorer som kan orsaka acne är hormoner, ohälsosam kost, fel hudvårdsprodukter, vissa mediciner, sol, påfrestning och dålig hygien.

behandla-acnearr

Information om acneärr

Acneärr kan se väldigt olika ut men vanligt är att de förekommer som förtjockningar eller fördjupningar i huden samt som knölar. På Göteborg Laser & Estetik har vi lång erfarenhet och mycket kunskap kring att behandla acneärr och vi kan erbjuda de senaste, bästa och mest effektiva behandlingsmetoderna och produkterna.

Varje person som kommer till oss för att få hjälp med sin acne eller sina ärr får först träffa en skicklig hudterapeut som utefter det kan bestämma vilken behandlingsmetod just den bör få. Man anpassar utefter hur ytliga, djupa, gamla eller pigmenterade ärren är. Du kan även få mer klarhet i orsaken till dina acneärr och om de försvinner.

fin-hy-gbg

Behandlingar mot acne

De allra flesta önskar veta om acneärr försvinner och det vi kan erbjuda är väldigt effektiva behandlingsmetoder med fina resultat som kan anpassas och kombineras utefter varje persons behov. Eftersom acne finns i olika varianter och varje människas hud är unik så är även de acneärr som bildas av olika karaktär. Bland våra behandlingar för att göra acneärr mindre märkbara använder vi på lättare eller ytlig akne, kemisk peeling, diamantslipning, radiofrekvens med microneedling, microdermabrasion och anpassade hudvårdsprodukter.

Vilken behandlingsmetod som passar dig avgör någon av våra specialister på kliniken, så att du får det bästa möjliga resultatet. Vid tydlig acne används exempelvis fraxel laser, Co2 laser, PRP-PPP eller mesoneedling. I vissa fall fungerar en variant av behandling och i andra så kombinerar vi två eller flera för att hjälpa dig. Vid djup acne använder vi ofta subcision med hyaluronsyra samt laserbehandling.

Det sker en utveckling bland behandlingsmetoder hela tiden och bland de senaste och bästa så hör laserbehandling eller även kallad Fraxel laser som är fantastiskt effektiv för att minska och lindra acneärr.