Fraxel Laser CO2 och Laser med CoolPeel teknik

Fractionl laserbehandling av ansikte. Hudslipning av rynkor, acneärr, pigmenteringar, solskador mm

FRAXEL Laser behandling

Fraxellaser är en laserbehandling som kan användas vid olika typer av hudproblem. Fraxellasern tillhör en ny generation lasrar där laserstrålen är fraktionerad, dvs huden behandlas punktvis och är obehandlad däremellan. Detta möjliggör en kortare läkningstid. Med fraxellasern görs många små punkter i huden under flera behandlings omgångar, vanligen 4-5 ggr, med några veckors intervall. Fraxellasern kan justeras med olika hög energi och täthet på laserpunkterna. Inställningen beror på vad som ska behandlas och vilket resultat man har uppnått av tidigare behandlingsomgång.

Fraxellaser används vid laserbehandling av solskadad hud, finare rynkor, acneärr, pigmentförändringar och ojämnheter i huden som tex brännskador. Fraxel kan också användas för att behandla andra områden på kroppen samt förbättra hudstrukturen på hals, dekolletage och handrygg.

Behandlingsplan

Du och din behandlare lägger upp en behandlingsplan tillsammans. Antalet behandlingar varierar beroende på ditt problemområde och önskat resultat.

Behandlingen

En timme innan laserbehandling läggs en bedövningskräm på det område som ska behandlas samt smärtstillande om det behövs. Under behandlingen kan man uppleva en viss smärta i form av en intensiv värme.

Efter laserbehandling

Efter en laserbehandling uppstår en svullnad och en rodnad som består i två till fem dagar. I sällsynta fall uppstår en sårighet och det kan få finnas risk för ärrbildning. Om du får en sårighet eller ett område som såsar bör du kontakta kliniken. I vissa fall kan en ökad pigmentering uppträda. Detta är vanligare vid mörkare hudtyper eller hudtyp som har lättare att bli pigmenterad, det försvinner vanligtvis efter några månader.

Du bör avvakta sol i minst 4 veckor innan du behandlas med fraxel och avvakta sol i minst 4 veckor efter laserbehandling samt att skydda ansiktet med minst spf 50 att applicera 2 ggr om dagen.

Det här ska du alltid informera din behandlare

* Eventuella sjukdomar

* Allergier

* Mediciner

* Graviditet

* Återkommande herpesblåsor

Efterbehandling av Fraxel / Laser

 

När du har genomgått en fraxel laserbehandling bör du tänka på hur du ska sköta huden.

 

 • Du kan använda dig av parfymfri Aloe Vera Gel för att svalka huden samt använda is i kompress för att kyla ner huden, dock bara i några sekunder i taget. Du ska inte tvätta ansiktet med vatten eller rengöra den med produkter.

 

 • Du ska sova i rena sängkläder, håret ska inte komma på ansiktet.

 

 • Du kan duscha kroppen dock ska det inte bildas ånga i badrummet. Ånga är inte bra för den lasrade huden i ansiktet. Tvätta inte ansiktet med kranvattten de första dagarna.

 

 • Ingen make up, bastu eller simma i klorvatten i minst 14 dagar.

 

 • Du ska använda dig av solskyddsfaktor spf 50 med UVA o UVB skydd för att skydda huden från ev pigmenteringar, speciellt om du arbetar/sitter framför dator många timmar per dag. Du lägger solskydd 2-3 ggr om dagen i så fall.

 

 • Din hud börjar flagna eller bli torr efter några dagar, du ska låta skorporna ramla av sig själva och inte klia på huden. När din hud börjar att flagna kan du använda dig av sterilt vatten, som du antingen köper på apotek eller kokar hemma , baddar lite lätt med en pads. Du ska inte gnugga paden mot huden.

 

 • När du flagnat färdigt ( det kan ta mellan 2-14 dagar innan man flagnat klart ) kommer huden att vara rosa/rödaktig. Nu kan du använda dig av hudvårdsprodukter dock ska de inte innehålla AHA eftersom huden fortfarande är känslig, undvik scrubpeeling i 3 månader.

Obs! Före och efter bilder samt filmer på tagna på kliniken  finns på vår Facebook och Instagram.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Letar du efter behandling av acneärr?

Läs mer här

Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika laserbehandlingar och operationer för ansiktet. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Pris från: 3.000 SEK

eller delbetala 750 SEK /månaden

Tid: 60 minuter

Bor du långt ifrån en klinik?

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån Göteborg och därmed har svårigheter att komma till en läkarkonsultation så går det bra att sända fotografier tillsammans med kontaktuppgifter och en beskrivning av dina önskemål. Vi kontaktar dig för en telefonkonsultation så snart bilderna anlänt till kliniken. Du hittar vår mail formulär på hemsidan under kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder även paketlösningar med transport och hotellövernattning i samband med operationsvistelsen. Kontakta din klinik för mer information.

Praktisk information om laserbehandling

Återbesök och uppföljning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor om laserbehandling.

Betalning

 • Kortbetalning – Betala med VISA eller Master Card
 • Faktura (Operationer)
 • Avbetalning – via samarbetspartner Svea Ekonomi som erbjuder snabb och säker betalning upp till 50.000 SEK under 24  månader räntefritt .
 • Klarna låna enkelt och bekvämt.
 • Medical Finance

Bokning

Här kan du själv boka tid för laserbehandling. Du kan även boka en konsultation. Om du vill så tar vi konsultationen digitalt via telefon, Zoom, Teams eller Whats app.

Behöver du hjälp med din bokning så smsa: 070-825 95 18 , maila, DM:a lr messa oss så hjälper vi dig.

Boka din tid online :Boka tid online

Vi har ibland lediga tider samma dag. Du kan alltid skicka ett sms till oss med en förfrågan. Vi svarar så snabbt vi kan i mån av tid.

Avbokningsregler

Avbokning måste ske senast 24h innan bokad laserbehandling annars debiteras du på 50 % av den behandling du bokat. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras du 500 SEK.

 

I vår kompetensgaranti ingår följande:

 • Alla läkare är legitimerade samt innehar specialistkompetens.
 • All övrig personal är legitimerade inom sina arbetsuppgifter och ansvarsområden.
 • Vi har anslutna narkosläkare och kan därför erbjuda operationer i narkos med kvalificerad övervakning under och efter operation.