Acneärr behandling göteborg Göteborgf Laaser Estetik

ACNEÄRR BEHANDLING

Acneärr eller ärr från skador kan exempelvis förekomma som både knölar, förtjockningar och som fördjupningar i huden. Dessa ärr kan också se väldigt olika ut beroende på vilken typ av akne eller skada du haft.

Vi på Göteborg Laser & Estetik är bland dem första kliniker som behandlar acneärr och har lång erfarenhet av att jobba med och behandla akne ärr, Kirurgisk ärr eller ärr från skador framgångsrikt. Vi har olika behandlingar som vi anpassar efter hur ytliga, pigmenterade,  gamla och djupa just dina ärr är.

Vid en konsultation hos oss får du veta vilken behandling som passar just dig och din hud. Våra  behandlingar täcker allt från kemisk peeling till Subcision för riktigt djupa ärr.

Ibland behöver man kombinera olika behandlingar för bästa resultat. Ju tidigare behandling påbörjas, desto bättre resultat kan man förvänta sig.

Vi använder följande metoder för att göra acneärr mindre märkbara:

LÄTTERE / YTLIGA AKNEÄRR:

 • Kemiskt peeling / Retinolpeeling
 • Diamantslipning / Microdemabrasion
 • Radiofrekvens med Microneedling (RF)
 • Microneedling
 • Anpassade produkter
 • Microdermabrasion

TYDLIGA AKNEÄRR:

 • Fraxel laser
 • Co2 laser
 • PRP-PPP
 • Kombinerad Laser Fraxel med PRP/PPP
 • Kombinerad Mesoneedling med PRP/PPP

DJUPA AKNEÄRR:

 • Subcision med Hyaluronsyra
 • Kombinerad subcision med Laser behandling

Laserbehandling/ Fraxel Laser är en av de senaste och bästa behandlingarna för Akneärr som verkar effektivast för att minska deras utseende. Laser behandling i kombination med Microneedling och RF är effektivt mot akne och minskar betydligt risken för bestående acneärr.

Acneärr behandling göteborg Göteborgf Laaser Estetik

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Det är en fördel om du först har gjort en ordentlig rengörning av huden med manuell tömning av porer för att reducera talginnehåll i porerna och minska grogrunden för bakterierna.

 

LASERBEHANDLING

Inför behandlingen av acneärr får man smärtstillande i förebyggande syfte samt en lättare
bedövningn på huden. Fraxel laser jobbar med att bränna bort det yttersta hudlagret , behandlaren jobbar så att hela området som ska behandlas får en jämn yta så att inga kanter/linjer uppstår.

FRACTIONAL MICRONEEDLING (Fractional RF)

En ny metod med mikro nålar och RF (Radio frekvens) Factionell Micro-Needle behandling utför hudåtstramning genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikro nålar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Effektiv Behandling vid:

 • Hudbristningar
 • Ärr/Akneärr
 • Por reducering
 • Rynkor
 • Ytliga blodkärl
 • Slapp hud
 • Bristningar
 • Metoden stramar upp hud som tappat sin spänst både i ansiktet och på kroppen.

SUBCISION BEHANDLING:

Subcision är ett säkert förfarande för behandling av ärr, acneärr och rynkor med hjälp av en speciell nål införd genom en punktering i hudytan (därav , ”Snittfri operation”). Behandlingen kan kombineras med andra behandlingar som laser, Microneedling och andra behandlingar mot akneärr för maximal effekt.

Principen för denna procedur är att frigöra de bindande fibrösa ärrband som drar ärr inåt till den underliggande subkutana vävnaden och orsakar intryck och dimning av huden. Insjukningen av ärren lyfts genom att ärrvävnaden släpps, såväl som från bindväv som bildas under normal sårläkning. Detta skapar en miljö för kollagenproducering och förbättring av ditt ärrutseende över tid.

Behandlingen ökar blodcirkulationen som innehåller tillväxtfaktorer för läkning in i det behandlade området samt Kollagenproduktionen startas i områden där fibrotiska ärrband frigörs. Detta tillåter området att läka, vilket också leder till förbättring av ärret.

Hur man går till vägar att genomföra en Subcision behandling beror på ärrens typ, svårighetsgrad och placeringen av vart ärren är.

Man kan kombinera laserbehandlingar med subcision för optimalt resultat av acneärr.

Subcision utförs under lokalbedövning. Ett litet hematom och rödnad kan bildas.

DU KAN INTE GÖRA SUBCISION OM DU HAR:

 • Aktiv hudinfektion
 • Utsatt för onormal hudärr såsom hypertrofiska ärr och keloid ärr
 • Om du använder blodförtunnaande medicin eftersom detta ökar risken för blödning under behandlingen
 • Blödningar eller blodkoagulationsproblem (koagulopati)
Acneärr

HUR OFTA MÅSTE UPPREPA BEHANDLING BEHANDLING AV AKNEÄRR?

Du bör kunna se bra resultat efter den första sessionen. Beroende på typ av ärr och hur djupt det är, kan du behöva genomgå några fler sessioner för att ytterligare förbättra dina acneärr.

HUR MÅNGA SUBCISIONER BEHÖVER JAG?

I allmänhet ger 2-4 subcisionssessioner med mellan 4 veckors mellanrum för de önskvärda resultaten. Detta varierar mellan individer, ärrplats, ärrdjup och hudtyp.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT ÅTERHÄMTA SIG?

Omedelbart efter proceduren kommer det att bli viss rodnad och svullnad som varar 2-3 dagar. Smärta är minimal efterbehandling. Blåmärken är vanligt efter proceduren och försvinner på 2-10 dagar beroende på din läkningsförmåga och hudtyp.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS? 

Hela behandlingen består av fyra behandlingar under fyra månader, dvs.1 gång per månad. Vid behov av fler behandlingar kan man koma till baka efter sex månader och påbörja en ny kur.

HUR FUNGERAR DET?

Vi använder dels behandling med Fraxel Laser och RF med Microneedling har
dokumenterad effekt på akneärr.

En kombinerad behandling med Fraxel Laser och PRP ger bästa resultatet för akneärr.

Vi behandlar akneärr även med Subcision med Hyaluronsyra (Subcision är en behandling som utförs med hjälp av en trubbig nål infäst genom en punktering i hudytan med vass nål).

EFTER AVSLUTAT BEHANDLING:

Vi rekommenderar att du fortsätter sköta Din hud med någon rekommenderad produkt för att undvika återfall.

Man får inte sola eller använda brun utan sol- produkter ca fyra veckor före och efter behandlingen av acneärr. Hög solskyddsfaktor med UVA och UVB skydd bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen. Man bör använda bra akneprodukter för att förebygga återfall och följa de råd som ges av terapeuten.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

VEM FÅR BRA RESULTAT AV BEHANDLINGEN?

Har du lätt till medelsvår aktiv acne, med ett fåtal eller flera vita comedoner  men inga stora bölder så uppnås bästa resultatet.

I stora studier har man sett att behandlingen är effektiv hos mer än 60% av patienterna och man får ett mycket gott resultat. Mindre än 20% av patienterna svarar inte på behandlingen.

EFTER BEHANDLINGEN:

Efter behandlingen av acneärr bör du stanna hemma för att huden ska läka och eventruella rodnader ska hinna lägga sig.

Du bör använda dig av solskydd med hög solskyddsfaktor ex spf 50 och UVA och UVB skydd. Man kan sminka ansiktet efter några dagar.

VEM LÄMPAR SIG INTE FÖR BEHANDLING?

Ljusbehandling går att använda på nästan alla hudtyper, undantaget är människor som är ljuskänsliga. Personer som har hudsjukdomar som eksem, dermatit, psoriasis eller annan hudsjukdom bör rådgöra med sin läkare innan behandlingen med RF.

Personer med vissa sjukdomar bör avstå från behandling av acneärr, rådfråga gärna oss. Har man pacemaker bör man kontakta sin läkare för rådgivning.

Vi behandlar inte patienter som har speciella sjukdomar med ljuskänslighet eller äter speciella läkemedel, fråga oss gärna om specifik information. Meddela oss om du är gravid.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Före och efter bilder samt filmer på tagna på kliniken  finns på vår Facebook och Instagram.

Göteborg Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Betalning

 • Kortbetalning – Betala med VISA eller Master Card
 • Faktura (Operationer)
 • Avbetalning – via samarbetspartner Svea Ekonomi som erbjuder snabb och säker betalning upp till 50.000 SEK under 24  månader räntefritt .
 • Klarna låna enkelt och bekvämt.
 • Medical Finance

Bokning

Här kan du själv boka tid för behandling. Du kan även boka en konsultation av acneärr. Om du vill så tar vi konsultationen digitalt via telefon, Zoom, Teams eller Whats app.

Behöver du hjälp med din bokning så smsa: 070-825 95 18 , maila, DM:a lr messa oss så hjälper vi dig.

Boka din tid online :Boka tid online

Vi har ibland lediga tider samma dag. Du kan alltid skicka ett sms till oss med en förfrågan. Vi svarar så snabbt vi kan i mån av tid.

Avbokningsregler

– 24 timmars avbokningstid gäller på våra behandlingar.

 

I vår kompetensgaranti ingår följande:

 • Alla läkare är legitimerade samt innehar specialistkompetens
 • All övrig personal är legitimerade inom sina arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Vi har anslutna narkosläkare och kan därför erbjuda operationer i narkos med kvalificerad övervakning under och efter operation