PRP behandling (Dracula behandling) i Göteborg

 

PRP, Platelet Rich Plasma är nytt inom den estetiska hudvården men har länge varit i bruk vid skötseln av olika sjukdomar och skador.

Denna metod används i U.S.A. och London på privata kliniker specialiserade inom föryngringshudvård.

PRP (Platelet Rich Plasma el. blodplättrik plasma) är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxt- faktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Detta ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Behandlingen har i många år använts inom idrottsmedicin, ortopedi och tandkirurgi. De senaste åren har behandlingen börjat användas inom estetiska behandlingar.

 

Med PRP behandlingen (Dracula behandling) försöker man få nytt liv i hud och hårbotten (behandling av håravfall) samt förnya cellerna. Resultatet är att hudens struktur förnyas och blir fastare och ungdomligare.

Under håravfall behandlingarna strävar man vanligen till att återuppliva avtagande hårväxt eller hotande förtunning av håret. PRP behandlingarna görs i serier på 2-4 gånger och det är minst 4 veckor mellan behandlingarna. PRP behandlingen av hårbottnen utgör ett undantag – den kan göras som en engångsbehandling. PRP ger inte en omedelbar “quick fix” som injektionsbehandlingar med Muskelblockerande injektioner eller Fillers, men skall ses som en långtidsinvestering. Men önskas snabba resultat så kan PRP utmärkt kombineras med de andra injektionsbehandlingarna.

 

BEHANDLINGEN

Frågor och SvarBehandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd (20 ml) blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden patienten önskar behandla. Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.

 

Vanliga frågor om behandlingen:

Vilka biverkningar kan förväntas av en PRP-behandling?

  • Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.

 

Hur lång tid tar PRP behandlingen?

  • 45 – 60 minuter.

 

Hur många behandlingar är nödvändigt?

  • Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.

 

Hur snabbt och vilka resultat kan man förvänta av en PRP behandling?

  • Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor. Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen, och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

 

Kan alla hudtyper och färger få PRP behandling?

  • Ja, PRP-behandlingen användas på alla hudtyper och färger.

 

Hur länge håller resultatet av en PRP behandling?

  • Behandlingsresultat varierar, men i de flesta fall varar det i upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen kan man upprätthålla resultatet.

 

Mesogun

Vår senaste appart, här används den tillsammans med PRP/Fillers direkt in i huden.
Största problemet med hudvårdsprodukter är att de ska in genom vår starka hudbarriär. Med mesogun så går produkten direkt in i huden smärtfritt

 

*PRP-relaterade produkter är idag många, där kvalitén och utformningen skiljer sig avsevärt åt. 

  Det PRP-Kit som vi använder består av 15ml koncentrerad plasma, vilket är ca 12-13ml mer i koncentrationsbas än branschstandard, samt ökad kvalité och bevisat resultat! 

 

Oavsett om du önskar behandling med Muskelblockerande injektioner, Fillers, PRP (Draculabehandling) eller annan minimal-invasiv medicinsk behandling, kontakta oss för en gratis konsultation.

Obs! Före och efter bilder samt filmer på tagna på kliniken  finns på vår Facebook och Instagram.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Betalning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

Information om vår vår avbokningspolicy kommer. Kontakta oss om du har några frågor.