Fettsugning rygg 

Fettsugning av rygg

På den mittersta del av ryggen blir det hos vissa kvinnor hängande ”valkar” under bh-kanten. Området kan opereras med fettsugning.

Fettsugning / Liposuction 

Det är viktigt att förstå att fettsugning INTE är en metod för att gå ner i vikt med och inte heller en ersättning för kost eller motion. Många människor har lokala fettdepåer trots en hälsosam kost och vikt. Fettsugning är ett alternativ för dom som har försökt att träna upp kroppen genom motion och  kost , men inte uppnår effekt. Metoden är lämplig för både män och kvinnor, och kan erbjuda en betydande förbättring av kroppsform och självuppfattning.
Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs i syfte att avlägsna fett från lokala fettdepåer på kroppen som inte svarar på diet eller träning.
Våra operationer utförs endast av läkare med specialistkompetens och med många års erfarenhet.

Hur går fettsugning till?
Vi människor föds med våra fettceller. De ändrar storlek när vi går upp i vikt eller när vi går ner i vikt. Vid fettsugning avlägsnas fettceller och antalet minskar lokalt och de återbildas inte, vilket gör resultatet bestående, förutsatt att man inte går upp i vikt.
Det är lätt att bli fixerad vid volymer och mängden fett som sugs ut, men för resultatet är det fett som lämnas kvar som är viktigt. Det måste vara jämnt och i ett lagom tjockt lager för att det ska se naturligt ut och för att undvika ojämnheter. Kroppen tar hand om det som finns kvar.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Traditionell fettsugning
De flesta som önskar att få utfört en fettsugning vill få en figur som de trivs med. Fettsugning är dock ingen bantningsmetod och lämpar sig därför inte för de som bara är på jakt efter att bli kvitt överskottskilon.

Fettsugning är ett alternativ för friska personer att avlägsna lokala fettansamlingar. Dessa fettdepåer är både genetiskt och hormonellt betingade.
Fettdepåer är ofta svåra att få bort vid träning. Fettsugning kan här vara till hjälp. Operationen ger fina och permanenta resultat och lämnar ytterst minimala ärr efter sig.

Områden som lämpade för fettsugning är: ridbyxlår, mage, höfter, kärlekshandtag, midja, haka, armar, insida knä, insida lår, venusberg, gynekomasti (bröst män).

Operationsförlopp fettsugning
En fettsugning utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medicin eller narkos. Vid en fettsugning avlägsnas enbart fettvävnad och inte överliggande hud. Patienter som har mycket överskottshud bör diskutera om en kombinerad fettsugning med bukplastik kan vara ett bättre alternativ för dem.

Man lägger små snitt i huden och injicerar sedan in en lösning blandad med lokalbedövning för att spränga fettcellerna. En tunn kanyl förs in genom snittet, kanylen har oftast en slang kopplat till en motor som skapar ett undertryck. Med kanylen suger man sedan ut delar av fettet.

Efter en fettsugning
När din fettsugning är avslutad vilar du ut på ett uppvakningsrum, du får med en gång på dig en kompressionsgördel som är till för att förhindra svullnad. Denna skall sitta på dygnet runt så länge som din kirurg säger att du ska ha den därefter bör du ha den på under dagtid i ca två månader.
En fettsugning tar från en till fem timmar. Patienten är i god form direkt efter ingreppet och kan gå hem samma dag . Klinikens personal hjälper dig och serverar dig en lättare måltid innan du går hem.

Du ska inte inta sängläge utan det är bra om du är lite i rörelse efter ingreppet, kraftigare ansträngningar bör man undvika de första 10 dagarna.
En viss smärta känns i operationsområdet efter en fettsugning. De flesta patienterna är tillbaka på arbetet efter en vecka, vid större operationer och hos patienter som har ett tungt jobb kan de behöva en till två veckors ledighet . Efter ca fyra veckor kan man börja träna som vanligt igen.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

Delbetalning

Vid behov av finansiering av en operation finns det olika alternativ. Vi erbjuder räntefria finansieringsalternativ via våra samarbetspartners, mer om detta kan du kontakta gärna oss!

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Kontakta oss om du har några frågor.

Betalning

Kontakta oss om du har några frågor.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

Du har naturligtvis alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 21 dagar innan avtalad operationstid, det gäller även vid preliminärbokningar. Se vår avbokningspolicy nedan.

  • Vid avbokning/ombokning senare än 20 dagar innan avtalad operationstid debiteras 15% av operationssumman.
  • Vid avbokning/ombokning senare än 14 dagar innan avtalad operationstid debiteras 30% av operationssumman.
  • Vid utebliven operationstid (ej avbokning/ombokning) debiteras 50% av operationssumman.
  • Vid avbokning av medicinska skäl sker ingen debitering, dock krävs ett giltigt läkarintyg.