Bröstförstoring med fett

Bröstförstoring med injicerat fett

(bröstförstoring med kroppseget fett)

I detta tillvägagångssätt överförs fett erhållet genom fettsugning från en del av kroppen – till exempel låren  eller magen för användning vid bröstförstoring och omformning.

Ett lättare alternativ för bröstförstoring?

Det fanns inga större komplikationer med fett transplantation, Sexton procent av kvinnorna hade områden med fettcellnekros , celldöd, vilket är ofarligt och upptäcktes lätt på mammografi.

Även om idén om bröstförstoring med kroppseget fett inte är ny, har den sett ett uppsving under de senaste åren, med framgångsrika resultat. Emellertid har relativt låg överlevnad av de transplanterade fettcellerna varit en begränsande faktor.

 

Man använder kroppseget fett, genom fettsugning, från framförallt buken eller låren för att injicera det för att förstora brösten.

Vissa kvinnor vill att ha större bröst, men gillar inte tanken på bröstimplantat. Bröstförstoring med fett är tekniskt känd som autolog bröstförstoring. Detta ingrepp använder en kvinnas eget fett istället för bröstimplantat för att öka storleken på brösten. Fettet fettsugas från ett kroppsområde med överflödigt fett och injiceras sedan i brösten för förstärkning.

Autolog förstoring genom fett transplantation och bröstförstärkning av stamceller

Denna operation kallas också för ” bröstförstoring med stamcell Fett som tas bort genom fettsugning innehåller stamceller. Stamcellerna måste kombineras med fett.

Fördelar bröstförstoring med kroppseget fett

 • Inget implantat används
 • Små snitt
 • Använder kvinnans eget överskottsfett
 • Relativt låg komplikationsgrad
 • Bröstet ser ut och känns naturligt
 • Bra säkerhet
 • Patienter och läkare är nöjda med resultaten
 • Bröstförstoring med eget fett är en potentiellt bra operation. Fett fettsugs från överskottsområden och injiceras sedan i brösten för förstoring. Fördelen är att eftersom en kvinna använder sitt eget fett finns det inget behov av implantat. Om fettet läker väl ser bröstet ut och känns normalt. Dessutom är de enda snitten de fyra millimeter snitt som används för att skörda (fettsugning) och injicera fettet. När den används för att förstora friska bröst har den ett bra resultat, behov för några reoperationer finns inte.

Recensioner av fall där det har använts för bröstrekonstruktion har funnit att det har en relativt låg komplikationsgrad och de flesta kvinnor och deras läkare är nöjda med resultaten. Studier har visat att det är säkert och inte främjar återkommande cancer eller komplikationer.

 

Nackdelar bröstförstoring med kroppseget fett

Ingen standardteknik

Förstorar bara en kupstorlek

Bröstlyft kan fortfarande behövas

Fett kan tas upp igen

Måste ha tillräckligt med extra fett för att transplanteras till brösten

beskrivningar av hur man får, bereder och injicerar fett har beskrivits i plastikkirurgisk litteratur, det finns ingen standardteknik för bröstförstoring med kroppseget fett. Av den anledningen är det viktigt att varje kvinna som söker bröstförstoring med fett känner till nackdelarna och begränsningarna jämfört med traditionell bröstförstoring.

 

Bröstförstoring med fett är vanligtvis begränsad till en kupstorlek. Eftersom fettet inte har sin egen blodtillförsel för att hålla det vid liv kan en begränsad mängd fett injiceras. Som mest kommer ett A kupa bröst att öka till en B kupa. För bröstimplantat finns det ingen sådan begränsning.

Minsta till ingen bröstlyft: Om en kvinna har ptotiska bröst, olik stora bröst, kommer bröstförstoring inte att förbättra problemet. Hon kommer fortfarande att behöva ett bröstlyft för att få dem likstora.

 

En tillräcklig mängd fett behövs: För att effektivt öka bröststorleken behövs tillräckligt med kroppsfett för att skörda minst 1 000 ml rent fett. Smala kvinnor är inte bra kandidater.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Obs! Före och efter bilder samt filmer på tagna på kliniken  finns på vår Facebook och Instagram

Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

För mer information kontakta oss :

Tel: 031-13 66 60 

Email: info@goteborglaserestetik.se

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Betalning

Hos oss betalar du snabbt & säkert med det betalsättet som du själv föredrar :

 • Kortbetalning – Betala med VISA eller Master Card
 • Faktura
 • Avbetalning – via samarbetspartner Svea Ekonomi som erbjuder snabb och säker betalning upp till 50.000 SEK under 24  månader räntefritt
 • Klarna låna enkelt och bekvämt

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

Du har naturligtvis alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 21 dagar innan avtalad operationstid, det gäller även vid preliminärbokningar. Se vår avbokningspolicy nedan.

 • Vid avbokning/ombokning senare än 20 dagar innan avtalad operationstid debiteras 15% av operationssumman.
 • Vid avbokning/ombokning senare än 14 dagar innan avtalad operationstid debiteras 30% av operationssumman.
 • Vid utebliven operationstid (ej avbokning/ombokning) debiteras 50% av operationssumman.
 • Vid avbokning av medicinska skäl sker ingen debitering, dock krävs ett giltigt läkarintyg.