Så här kan man ta bort fett

När du vill forma kroppen

Kanske har du under en längre tid kämpat med kost och träning för att ta bort fett, gå ner i vikt och för att få en hållbar livsstil. Mångas önskan förutom viktnedgång kan även handla om att vilja bygga muskler och forma kroppen så att man trivs bättre med sig själv. Fokus är förhoppningsvis att må bra och det är vanligt att känna att självkänslan förbättras under en sådan resa.

Men så kan det vara så att vissa områden inte visar de resultat man önskar, trots att man gör allt ”rätt”. Vissa fettdepåer kan vara svårt att få bort själv och kanske har du sökt information om olika metoder för att ta bort fett. Hos oss kan du boka en konsultation för råd och vägledning kring hur man med behandling kan forma kroppen.

Den träffen är till för att du ska få svar och för att läkaren ska se om eller vilken behandling som lämpar sig bäst. Det innebär inte att du måste boka tid för behandling eller operation direkt utan om du behöver tid att fundera efter ditt besök så har vi full förståelse för det. Du ska känna dig välkommen, trygg och omhändertagen.

fettsugning-ta-bort-fett-klinik'

Information om fettsugning

En fettsugning innebär att avlägsna fettvävnad och då tar man inte bort överliggande hud. Vid mycket överskottshud så kan det vara aktuellt att göra en kombination av fettsugning och bukplastik. Det här rådgör läkaren och patienten om under konsultationen där man samtalar och gör undersökning för att se vilken behandling eller operation som är bäst. Att ta bort fett med hjälp av ingrepp är inte en quick fix-metod för att gå ner i vikt, utan ska ses som ett komplement för att forma kroppen när träning och kosthållning inte räcker.

avlagsna-fett

Avlägsna fett – så går det till

Trots mycket träning och bra kost är det vanligt att besväras av ett fettområde över buken som man inte lyckas få bort. Under en konsultation på kliniken angående att ta bort fett kan läkaren se om fettsugning är en behandling som kan hjälpa dig. Om det är så och du känner dig redo så bokar vi en passande tid för operation. Du kommer få berättat för dig inför operationen hur det kommer gå till att avlägsna fettet så att du kan känna dig lugn och förberedd.

Det är helt naturligt att känna sig lite nervös på operationsdagen men på kliniken är vi verkligen måna om att ta hand om dig så att du inte ska behöva känna någon oro. Själva operationen kan utföras med lokalbedövning eller narkos och efteråt får du ligga i ett uppvakningsrum. Om du till exempel avlägsnat fett från buk eller mage så får du på dig en kompressionsgördel som är till för att förhindra svullnad.

När du har vaknat och vilat en stund så får du en lättare måltid och strax efter kan du gå hem. Kanske känner du dig nu ännu mer motiverad att fortsätta ta hand om dig själv.