Frågor och svar om fettsugning

Hur går fettsugning till?

Till att börja med är det viktigt att veta att fettsugning genomförs av en erfaren kirurg med specialistkompetens. Inför behandlingen får man lokalbedövning tillsammans med avslappnande medicin eller narkos. Det går sedan till så att man lägger små snitt i huden och injicerar en lösning som har som uppgift att spränga fettcellerna. Genom en tunn kanyl som förs in i snitten har man oftast en slang som är kopplad till en typ av motor som skapar ett undertryck och kan på det sättet suga ut en del av fettet.

Vad händer före och efter operationen?

Det första steget är alltid att boka en konsultation vilket gör att man kan säkerställa om fettsugning är rätt alternativ för dig eller inte. Man får göra en hälsokontroll och blodprovstagning när operationen är inbokad och du är i goda händer hos erfarna och välutbildade specialister som kommer ta väl hand om dig. Efter ingreppet som tar 1-5 timmar, kan du i allmänhet gå hem samma dag och beroende på behandlingsområde och omfattning så kan du återgå till arbete 1-2 veckor efter.

Vart på kroppen kan man genomföra fettsugning?

Områden som lämpar sig för fettsugning är lår, mage, höfter, haka, venusberg, armar, midja samt gynekomasti (bröst män). Det rör sig om att avlägsna lokala fettansamlingar eller fettdepåer som man inte lyckas få bort med hjälp av kost och träning.

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Allas kroppar är genuina och unika och därför behöver du träffa oss på en konsultation för att kunna få en helt rättvis bedömning och uppfattning. Är du nyfiken på att se exempel av före- och efterbilder så klicka gärna in på vår Instagram eller Facebook.

Vad är bra att tänka på?

Det är viktigt att poängtera att det här inte är en metod för viktnedgång och det ersätter inte bra kost och motion. Fettsugning är för de som trots god kosthållning och träning inte lyckas få bort lokala områden med fettansamling som de tycker är besvärande. Efter en operation är det bra att hålla igång med rörelse, men kraftig ansträngning bör man vänta cirka 10 dagar med. Det passar för både kvinnor och män och resultatet av fettsugning är bestående så länge man inte går upp i vikt.

Vad kostar det?

Fettsugning kostar från 20.000 kr, beroende på område och omfattning. Priserna är riktpriser och vad din operation kommer kosta är något som du får information om i samband med konsultationen, då man vet vad för behandling som lämpar sig bäst för dig. Kliniken erbjuder olika finansieringsmöjligheter och delbetalningslösningar via Klarna, Medical Finance och Svea Ekonomi.

Vart finns Göteborgs Laser & Estetik?

Du är varmt välkommen till oss på Trädgårdsgatan 3 i centrala Göteborg.