Frågor och svar om acneärr

Vad rekommenderar ni för behandling mot acneärr?

Det är viktigt att du kommer till oss på en konsultation först innan vi kan säga vilken behandling som passar dig bäst. Behandlingsmetod anpassas utefter hur djupa eller ytliga dina acneärr är samt hur pigmenterade eller gamla de är.

Gör det ont?

Behandlingarna gör vanligtvis inte ont men vissa kan kännas lite obehagliga, sedan beror det lite på vilken behandlingsmetod du ska få. Om du till exempel ska få en laserbehandling så får du både smärtstillande i förebyggande syfte samt en lättare bedövning på huden. När du ska göra subcision så får du lokalbedövning. Vi är måna om att du ska känna dig trygg, bekväm och väl omhändertagen.

Finns det någon åldersgräns på behandlingarna?

Ja, åldersgräns för behandlingarna är 18 år.

Går det att behandla gamla och djupa acneärr?

Ja det går att få fina resultat även på gamla och djupa acneärr. Två metoder som används vid djupa ärr är subcision med hyaluronsyra och kombinerad subsicion med laserbehandling. Hos oss finns erfarna och kunniga specialister inom medicinsk hudvård, så du är i trygga händer.

Ser man resultat direkt?

I de allra flesta fall märker du synbart resultat direkt efter, men ofta kan det ta några dagar innan du kan se fullvärdig effekt eftersom vissa behandlingar kan ge rodnad och svullnad efter. Resultatet påverkas av både ärrdjup, hudtyp och ärrplats samt vilken behandlingsmetod som används. Efter man utfört subcision så uppstår en viss rodnad och svullnad som kan hålla i sig i 2-3 dagar.

Hur många behandlingar behöver man göra?

Det beror åter igen på ärrdjup och hudtyp och vad man önskar för resultat kan också vara individuellt. Har du djupa ärr som behandlas med subcision så är det vanligt att behöva 2-4 behandlingar vilka bokas med fyra veckors mellanrum, d.v.s. en behandling i månaden.

Vad ska man tänka på i samband med behandling?

Smärtan efter är minimal men eftersom vissa behandlingar ger rodnad och viss svullnad efter så är det bra att kunna vara hemma efteråt. Du bör använda hög solskyddsfaktor med både UVA och UVB skydd (vilket är en rekommendation oavsett om du har gjort en ansiktsbehandling eller inte). Efter vissa behandlingar bör du också vänta några dagar innan du använder smink.

Vart hittar man er?

Göteborgs Laser & Estetik på Trädgårdsgatan 3, mitt i centrala Göteborg alldeles nära Kungsportsplatsen. Är du nyfiken på vårt arbete och vill följa oss digitalt så finns vi utöver vår hemsida även på Instagram och Facebook.

Hur bokar man tid?

Du kan enkelt boka en tid för konsultation av hud- och injektionsbehandling via vår hemsida och länken Boka Tid som tar dig till vår sida på Boka Direkt. Har du några frågor inför din bokning så är du varmt välkommen att ringa oss eller skicka ett mail.