Hud & hår Vårtbehandling

Hudvårtor är smittsamma förändringar som orsakas av virus. Ofta försvinner vårtor spontant inom 2 år men ibland kan de kvarstå betydligt längre. Dessutom tenderar vårtorna att dyka upp igen efter en tid.

Vårtor är smittsamma förändringar som orsakas av virus. Ofta försvinner vårtor spontant inom 2 år men ibland kan de kvarstå betydligt längre. Dessutom tenderar vårtorna att dyka upp igen efter en tid.

Vanliga behandlingsmetoder mot vårtor är ofta mindre effektiva, smärtsamma och kräver många behandlingar.

Vi på Göteborg Laser & Estetik är bland de första i Sverige med den senaste lasertekniken. Under 15 års tid har vi utvecklat en expertis vad gäller metoder för snabba och effektiva behandlingar av olika hudförändringar och vårtor.
Fot och handvårtor är vanliga, särskilt hos barn. Dessa vårtor namnges efter var de visas på kroppen. Palmar vårtor förekommer på händerna, och plantar vårtor på fotsulan.

Hur får man bort vårtor?

Med laser tar man bort vårtor snabbt och effektivt till skillnad från vanliga behandlingar som frysning eller lokalkirurgiska ingrepp.
Vårtan är inte farlig i sig men ger ett obehag och då är det bättre att söka upp läkare för borttagning av den. Det är bättre än att försöka behandla den hemma, den försvinner oftast inte och förökas eller återkommer ganska fort tillbaka. Det är jobbigt om man har återkommande aktiviteter som gör att den stör och är smärtsam.
Det finns olika vårtmedel att köpa, men de är i stort sett verkningslösa speciellt om man har gått omkring med vårtan länge. Oftast aktiverar man vårtan genom att skada den och få den att bli större och att den förökar sig.

Vem som helst kan utveckla plantvårter, men denna typ av vårtor är mer benägna att påverka:
– Barn och tonåringar
– Människor med försvagat immunsystem
– Människor som har haft plantvårter tidigare
– Människor som går barfota där exponering för ett vårt virus är vanligt, till exempel omklädningsrum eller duschutrymmen på gym eller badhus.
Så här minskar du risken för plantvårter:
– Undvik direktkontakt med vårtor. Detta inkluderar dina egna vårtor. Tvätta händerna noggrant när du har rört på en vårta.
– Håll dina fötter rena och torra. Byt dina skor och strumpor dagligen.
– Undvik att gå barfota runt pooler och omklädningsrum.
– undvik att rispa dina vårtor.
– Använd inte samma fotfil, pimpsten eller nagelklippare på dina vårtor som du använder på din friska hud och naglar.
– Rör inte, plocka eller rispa dina vårtor, eller rör vid någon annans.
– Tvätta händerna efter behandling av vårtor.
– Håll fotvårtor torra.
– Bär vattentäta sandaler eller flip-flops i offentliga duschar, omklädningsrum och runt offentliga pooler.

I de allra flesta fall 85% räcker det med en behandling hos oss. Ett fåtal patienter behöver dock ytterligare 1-2 behandlingar.
Behandlingen av vårtor känns som små varma stick och tolereras oftast väl. Bedövning brukar behövas vid behandling av vårtor. Vårt behandling med laser är den enda effektiva metoden. Det krävs oftast inte mer än en behandling samt att den är permanent.

 

Obs! Före och efter bilder samt filmer på tagna på kliniken  finns på vår Facebook och Instagram.

Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar för hud och hår. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Pris från: 750 SEK

eller delbetala  200 SEK /månaden

Touch-up behandling  750 SEK

Vårta på finger från    1.000 SEK

Vårta på fot från  1.250 SEK

Återbesök och komplettering ingår inom 4 veckor

 

 

 

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Vi erbjuder alltid ett återbesök inom 4 v efter en behandling. För att kontrollera att allt är borta och att det läkt bra.  Eventuell komplettering utförs på plats.

Bor du långt ifrån en klinik?

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån Göteborg och därmed har svårigheter att komma till en läkarkonsultation så går det bra att sända fotografier tillsammans med kontaktuppgifter och en beskrivning av dina önskemål. Vi kontaktar dig för en telefonkonsultation så snart bilderna anlänt till kliniken. Du hittar vår mail formulär på hemsidan under kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder även paketlösningar med transport och hotellövernattning i samband med operationsvistelsen. Kontakta din klinik för mer information.