Behandling HUDBRISTNINGAR 

Huden är kroppens största organ och har en anmärkningsvärd förmåga att expandera och dras samman efter behov.

 

Vad är  hudbristningar exakt och hur tar man bort dem?

Strier eller hudbristningar är en typ av ärr som utvecklas när vår hud spänns ut snabbare än den hinner växa och anpassa sig. Den snabba förändringen gör att elastinet, som stöder vår hud brister.När huden läker visas hudbristningen som strimmor i huden. När bristningarna först uppstår syns de som röda, lila, rosa, rödbruna eller mörkbruna streck, beroende på din hudfärg. Tidiga bristningar kan kännas lite upphöjda eller insjunkna och kan klia Med tiden bleknar de och blir ljusare och jämnare. Strier/ hudbristningar kan påverka människor i nästan alla åldrar och hudtyper.

 

HUR UPPKOMMER BRISTNINGAR ?

Frisättning av hormoner spelar en roll. Du kan också ha en högre risk om personer i din familj får hudbristningar. En av de grupper som har störst besvär av hudbristningar är kvinnor som efter graviditet fått mycket bristningar.

 

Om du får hudbristningar är det troligt att du får det under:

– Puberteten

– Graviditet

– Snabb viktminskning eller viktuppgång

– Viktträning när du har snabb muskelväxt

– Genetiskt

– Att applicera en kortikosteroid på din hud under lång tid kan också orsaka hudbristningar. Personer som tar steroidläkemedel eller använder steroidkrämer kan vara benägna att få hudbristningar. Detta kan bero på att steroidhormoner försvagar kollagen i huden, vilket gör det mer troligt att det går sönder.

Hur kan man bli av med hudbristningar?

Liksom alla ärr är bristningar permanenta, men visa behandlingar kan göra dem mindre märkbara. Tyvärr har ingen behandling visat sig ta bort dem helt. Däremot vet vi att ju tidigare du börjar behandla dem desto bättre blir det snabbare, speciellt efter graviditet. Det är viktigt att förstå att inte en enda behandling fungerar för alla och många produkter verkar inte fungera alls.

 

BEHANDLINGAR FÖR BRISTNINGAR

Ju tidigare behandling påbörjas, desto bättre resultat kan man förvänta sig. Vi använder följande behandlingar för att göra strier/ hudbristningar mindre märkbara, men ingen av dessa kan göra att du blir helt av med hudbristningar:

– Kemisk peeling

– Microdermabrasion

– Microneedling

– Radiofrekvens Behandling (RF)

– Kombobehandling CO2 Laser eller Fractional laser med PRP

– Laserbehandling, Fraxel CO2 Laser

– RF- Microneedling

– Mesoneedling

Laserbehandling/ Fraxel laser är en av de senaste och bästa behandlingarna för hudbristningar som verkar effektivast för att minska deras utseende.

 

Hur fungerar PRP mot hudbristningar ?

En kombinerad behandling Laser terapi och PRP-behandling för Hudbristningar är en effektiv behandling mot hudbristningar. En PRP-behandling består av blodplättar, vita blodkroppar och stamceller. Tillväxtfaktorer som finns i PRP injektioner hjälper till att producera produktion av färskt kollagen och elastin, vilket kommer att minska hudbristningar från insidan och ut på ett naturligt sätt. PRP injektioner frigör tillväxtfaktorer och celler i de områden där kollagenet har minskats. Den naturliga läkningsprocessen kommer att öka mängden färsk kollagenproduktion när frisättningen av tillväxtfaktorer ökar. Detta gör att huden blir stramare och smidigare. Kombinationen av Laser terapi och PRP hjälper till att läka strier/ hudbristningar. När hudens elasticitet och volym förbättras kommer bristningar att reduceras och läka efter behandlingen.

 

PRP (Platelet Rich Plasma) Behandling av strier/Hudbristningar

Först tas blod från patienten, precis som vanlig blodprovstagning. Blodet centrifugeras och separerar plasman från blodet, som injiceras i de områden som ska behandlas. PRP-behandling är effektiv för att öka hudens uppstramning, samt behandla ärr till följd av akne, kirurgi, skador och brännskador. Det används med mycket framgång för att behandla vita och röda strier.

 

EFTER LASER BEHANDLING

Rodnad, svullnad och fjällning i 1-2 veckor efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen, trots en viss rodnad. Du bör undvika solning under din kur och upp till sex månader efter avslutad behandling då huden är mycket solkänslig. Det är vanligt att ha en viss rodnad och svullnad efter en Laser behandling. Rodnaden och svullnaden lägger sig inom några dagar. Efter varje behandling går hudbristningarna gradvis tillbaka i den omgivande huden och blir mindre och mindre märkbara.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Betalning

Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

AVBOKNING

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via mejl info@goteborglaserestetik.se eller telefon på 031-13 66 60 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK .