Fettsugning mage

Fettsugning av mage

Ett tacksamt område att fettsuga är nedre delen av magen/buken d.v.s. från naveln och neråt. Huden drar ihop sig väldigt bra även om det i början skulle vara ett litet hudöverskott, detta gäller även hud med bristningar efter graviditet eller viktminskning.
Hur platt en mage kan bli efter en fettsugning är väldigt individuellt och beror på hur din kroppsbyggnad ser ut. Området över naveln är något svårare att behandla då fettet här är fastare och något jobbigare att behandla, men även här så vet vi att resultatet blir bra. En större volym utsugning är alltid möjlig, finns det behov för att ta bort en större volym av fett då kan man göra det, men det gör att patienten riskerar ett hudöverskott. En bukplastik en tid efter fettsugningen är så fall nödvändig för att uppnå bästa möjliga resultat.

Om fettsugning / Liposuction

Det är viktigt att förstå att fettsugning INTE är en metod för att gå ner i vikt med och inte heller en ersättning för kost eller motion. Många människor har lokala fettdepåer trots en hälsosam kost och vikt. Fettsugning är ett alternativ för dom som har försökt att träna upp kroppen genom motion och  kost , men inte uppnår effekt. Metoden är lämplig för både män och kvinnor, och kan erbjuda en betydande förbättring av kroppsform och självuppfattning.
Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs i syfte att avlägsna fett från lokala fettdepåer på kroppen som inte svarar på diet eller träning.
Våra operationer utförs endast av läkare med specialistkompetens och med många års erfarenhet.

Hur går fettsugning till?
Vi människor föds med våra fettceller. De ändrar storlek när vi går upp i vikt eller när vi går ner i vikt. Vid fettsugning avlägsnas fettceller och antalet minskar lokalt och de återbildas inte, vilket gör resultatet bestående, förutsatt att man inte går upp i vikt.

Det är lätt att bli fixerad vid volymer och mängden fett som sugs ut, men för resultatet är det fett som lämnas kvar som är viktigt. Det måste vara jämnt och i ett lagom tjockt lager för att det ska se naturligt ut och för att undvika ojämnheter. Kroppen tar hand om det som finns kvar.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Traditionell fettsugning
De flesta som önskar att få utfört en fettsugning vill få en figur som de trivs med. Fettsugning är dock ingen bantningsmetod och lämpar sig därför inte för de som bara är på jakt efter att bli kvitt överskottskilon.
Fettsugning är ett alternativ för friska personer att avlägsna lokala fettansamlingar. Dessa fettdepåer är både genetiskt och hormonellt betingade.
Fettdepåer är ofta svåra att få bort vid träning. Fettsugning kan här vara till hjälp. Operationen ger fina och permanenta resultat och lämnar ytterst minimala ärr efter sig.

Områden som lämpade för fettsugning är: ridbyxlår, mage, höfter, kärlekshandtag, midja, haka, armar , insida knä ,insida lår, venusberg, gynekomasti (bröst män).

Operationsförlopp fettsugning
En fettsugning utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medicin eller narkos. Vid en fettsugning avlägsnas enbart fettvävnad och inte överliggande hud. Patienter som har mycket överskottshud bör diskutera om en kombinerad fettsugning med bukplastik kan vara ett bättre alternativ för dem.
Man lägger små snitt i huden och injicerar sedan in en lösning blandad med lokalbedövning för att spränga fettcellerna. En tunn kanyl förs in genom snittet, kanylen har oftast en slang kopplat till en motor som skapar ett undertryck. Med kanylen suger man sedan ut delar av fettet.

Efter en fettsugning
När din fettsugning är avslutad vilar du ut på ett uppvakningsrum, du får med en gång på dig en kompressionsgördel som är till för att förhindra svullnad. Denna skall sitta på dygnet runt så länge som din kirurg säger att du ska ha den därefter bör du ha den på under dagtid i ca två månader.

En fettsugning tar från en till fem timmar. Patienten är i god form direkt efter ingreppet och kan gå hem samma dag . Klinikens personal hjälper dig och serverar dig en lättare måltid innan du går hem.

Priser & betalning

Se samtliga priser i vår prislista

Vi erbjuder betalning och delbetalning med Klarna och SVEA Ekonomi.

Klarna SVEA Ekonomi

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Återbesök och uppföljning ingår självklart i operationskostnaden. Patienten får en återbesökstid av oss, men kan även själv kontakta oss för bokning när det passar. Om det skulle vara nödvändigt får patienten självklart komma in på flera återbesök utan någon extra kostnad.

Betalning

Operationskostnaden skall vara inbetald senast 14 dagar innan operationsdagen, vi ger inte ut faktura för efterskottsbetalning. Vi erbjuder finansiering av operationer och behandlingar. Kontakta din klinik för mer specifik information om betalning.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

Du har naturligtvis alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 21 dagar innan avtalad operationstid, det gäller även vid preliminärbokningar.

 

Kontakta oss om du har några frågor.