Ansikte Pannlyft (Ögonbrynslyft)

Pannlyft (ögonbrynslyft) ger ett piggare utseende. Hängande ögonbryn, rynkor mellan ögonbrynen och rynkor i pannan kan vara ett problem för många.

Pannlyfts- eller ögonbrynslyftsoperation syftar till att sträcka pannhuden när ögonbrynen har sjunkit ned och/eller när det föreligger onormalt djupa veck/rynkor i pannan.

Ibland korrigerar man även djupa bekymmersrynkor i samband med ett pannlyft.
En ökad tyngd av övre ögonlocken eller sänkning av ögonbrynen kan vara medfött eller ett resultat av åldrande. Det behandlar vi i första hand med en pannlyft- och ögonbrynslyftsoperation.

Göteborg Laser & Estetik : Acneärr, Pigmentfläckar, födelsemärken, fettsugning, Ärrbehandling, Laserbehandling, PRP ansikte

Vilken form av behandling som ger bäst resultat diskuterar du först vid den första konsultationen och sedan med den kirurg som ska utföra operationen. Innan du kan sättas upp till en behandling måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet.

Vi vill se om du lämpar dig för ett ögonbrynslyft och vad som kan uppnås med att utföra en önskad behandling.

Varje operation planeras unikt efter just dig och dina speciella förutsättningar för ett ögonbrynslyft.

Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.
Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Det är vanligt att man kombinerar Pann- och ögonbrynslyft med andra ansiktsingrepp, som till exempel ögonlockskirurgi, mellanansiktslyft och ansiktslyft. Man kan även behandla bekymmersrynkor med hjälp av injektionsbehandlingar.

Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom med din kirurg före operationen.

Pris från: 35.000 SEK

eller delbetala 1.700 SEK /månaden

Operationstid
1 timme

Tid på kliniken
4-6 timmar

Operation
Lokalanestesi eller Under narkos

Tillbaka på jobbet
1-vecka

Vad händer inför en operation?

Inför din operation kommer du att träffa en av våra erfarna kirurger som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Pannlyft/ögonbrynslyft kan utföras på två sätt

Metod 1 för pannlyft
Snitt längs hela hårfästet eller en bit in i hårbotten. Lossande av pannhuden ned till ögonbrynen ev. delvis genomklippande av pannmuskulaturen. Därefter uppsträckning av pannhuden. Man lägger därefter ett förband som får sitta i ca. 5 dagar.

Metod 2 för pannlyft
Flera små snitt innanför hårfästet och genomförande av ovan nämnda operation men så kallad titthålskirurgi. Denna teknik har den fördelen att man kan göra pannlyft även på gleshåriga män utan att åstadkomma generande ärr.

Efter ett ögonbrynslyft
Suturer tas bort efter 5 respektive 10 dagar. Operationen görs i lokalbedövning med lugnande medel eller i lätt narkos/narkos.

Operation

På operationsdagen träffar du din kirurg. Han/Hon fotograferar operationsområdet om detta inte är gjort i samband med konsultationen.

Ingreppet sker i lokalbedövning i kombination med ett lugnande medel. Operationen tar ca 1-5 timmar beroende på vilken eller vilka kroppsdelar du vill operera. Du går hem samma dag.

Så går det till

Vill du boka en tid för operation så kan du göra det efter konsultationen. Ibland vill man fundera över saken för att sedan ringa och boka en tid. När du har bestämt dig och bokat en operationstid så kommer du att få informationsmaterial av oss. Där finns fulltäckande information och instruktioner kring ingreppet och vad man bör tänka på inför, under samt efter klinikvistelsen.

Inför operation

På operationsdagen träffar du din kirurg, som ritar på dig. Du har möjlighet att ställa ytterligare frågor om det skulle behövas. Du kommer att fotograferas.

Längden på operationen beror på vilket ingrepp som görs samt dess omfattning. Inför operationen kommer du att få smärtlindring i förebyggande syfte och även lite lugnande medicin. Ingreppet sker sedan väsentligen smärtfritt antingen i lokalbedövning eller narkos.

Efter operation

Om ingreppet utförs i lokalbedövning så kommer du att kunna stå på egna ben och åka hem, dock inte köra egen bil. Skulle du behöva vila ytterligare på kliniken så finns självklart den möjligheten.

Om ingreppet utförs i narkos så kommer du att få vila i ett av våra uppvakningsrum. Våra medarbetare kommer att ta väl hand om dig så att du känner dig trygg hos oss. Viktigt att tänka på är att du själv inte får köra bil hem efter ingreppet.

Vad händer efter operationen?

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader. Tänk dock på att använda solkräm med en hög skyddsfaktor under de första sex månaderna.

Även om slutresultatet, ett piggare och mindre bistert utseende, går att bedöma tidigast efter sex månader, kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen. Men det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Det pratar vi igenom inför operationen, både vid den kostnadsfria konsultationen och de förberedande samtalen med din kirurg. Inga ärr blir dock synliga, eftersom snitten läggs i hårbotten.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken så att du kan nå oss vid behov.

Den första tiden efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, stelhet och känselbortfall. Själva läkningsprocessen innebär också att det är vanligt med klåda i hårbotten. Det brukar försvinna efter några veckor.

Räkna med att du kommer att vara borta från arbetet i 2-3 veckor. Efter fem till sju dagar kommer du på första kontrollen och efter 14 dagar tar vi bort de sista stygnen. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar.

Bor du långt ifrån en klinik?

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån Göteborg och därmed har svårigheter att komma till en läkarkonsultation så går det bra att sända fotografier tillsammans med kontaktuppgifter och en beskrivning av dina önskemål. Vi kontaktar dig för en telefonkonsultation så snart bilderna anlänt till kliniken. Du hittar vår mail formulär på hemsidan under kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder även paketlösningar med transport och hotellövernattning i samband med operationsvistelsen. Kontakta din klinik för mer information.

Praktisk information

Återbesök och uppföljning

Återbesök och uppföljning ingår självklart i operationskostnaden. Patienten får en återbesökstid av oss, men kan även själv kontakta oss för bokning när det passar. Om det skulle vara nödvändigt får patienten självklart komma in på flera återbesök utan någon extra kostnad.

Betalning

Operationskostnaden skall vara inbetald senast 7 dagar innan operationsdagen, vi ger inte ut faktura för efterskottsbetalning. Vi erbjuder finansiering av operationer och behandlingar. Kontakta din klinik för mer specifik information om betalning.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

Avbokningsregler

Du har naturligtvis alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 21 dagar innan avtalad operationstid, det gäller även vid preliminärbokningar. Se vår avbokningspolicy nedan.

  • Vid avbokning/ombokning senare än 20 dagar innan avtalad operationstid debiteras 15% av operationssumman.
  • Vid avbokning/ombokning senare än 14 dagar innan avtalad operationstid debiteras 30% av operationssumman.
  • Vid utebliven operationstid (ej avbokning/ombokning) debiteras 50% av operationssumman.
  • Vid avbokning av medicinska skäl sker ingen debitering, dock krävs ett giltigt läkarintyg.