OBS! Sidan är under uppbyggnad. Kontakta oss för att boka tid eller om du har några frågor.

Bukplastik Bukplastik

Bukplastik är ett ingrepp som utförs på patienter som inte är överviktiga men ibland har problem med lös hud på buken.

Det är också vanligt att människor som har förlorat vikt, ibland efter graviditeten, har överflödig hud som inte kan lösas genom bantning. Människor kan notera en svaghet i deras magmuskulatur som inte förbättras genom motion. Bukplastik behandlar dessa problem genom att ta bort extra hud och fettvävnad och dra åt magmusklerna. Bristningar på nedre delen av magen tas också till viss del bort eller görs mindre iögonfallande.

Det är viktigt att vara medveten om att denna operation inte är ett sätt att gå ned i vikt och är heller inte en ersättning för hälsosam kost och motion. Kirurgen kommer att diskutera detta med dig. Detta är en stor operation och det kommer att ta lite tid att återhämta sig helt.

Proceduren utförs under narkos. Ett långt, horisontellt snitt görs precis ovanför blygd området, som sträcker sig till undersidan av höftbenen på varje sida. På Göteborg Laser & Estetik görs incisionen med laser vilket gör att ärren blir snyggare och mindre synliga. Hud och fettvävnad på buken separeras från underliggande muskeln.

Den underliggande muskulaturen dras åt, naveln separeras från huden och lämnas kvar i bukväggen. Överskottet av hud och fettvävnad dras sedan nedåt och naveln sys in i den hud som flyttats ned. Det är ett vanligt missförstånd att naveln flyttas, vilket man inte gör utan den kommer att sitta i samma position som innan operationen.

Normalt placeras två dränageslangar under huden under de första 24-72 timmarna och en gördel appliceras på bukväggen för att ge stöd och kompression. Gördeln behålls i flera veckor.

Inför operation

Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om själva ingreppet och vad du kan förvänta dig, vad det kostar och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid för konsultation hos en av våra kirurger. Konsultationen är viktig. Vi går noggrant igenom ditt hälsotillstånd och de eventuella läkemedel du tar. Det ger tillfälle att utförligt prata om alla aspekter av operationen. Slutmålet är att resultatet helt överensstämmer med dina förväntningar.

Pris från: 5.5000 SEK

eller delbetala  2.300 SEK kr /månaden

Operationstid
1-2 timmar

Tid på kliniken
6- 24 timmar

Operation
Under narkos

Tillbaka på jobbet
1-2 veckor

Det är bra om du förberett dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.
Du kommer även att få prova ut en gördel som kommer att fungera som en stödkorsett efter operationen.

För att operationen skall bli så bra som möjlig bör du ligga på ett BMI (body mass index) under 30.

Rökning försämrar syretillförseln till vävnaden och fördröjer i sin tur sårläkningsprocessen. Det ökar även risken för komplikationer och Du skall därför vara helt rökfri 6 veckor före operationen och tills operationssåret är läkt.
Vi finns alltid till hands och svarar på dina frågor.

Operation

Så går det till

Vill du boka en tid för operation så kan du göra det efter konsultationen. Ibland vill man fundera över saken för att sedan ringa och boka en tid. När du har bestämt dig och bokat en operationstid så kommer du att få informationsmaterial av oss. Där finns fulltäckande information och instruktioner kring ingreppet och vad man bör tänka på inför, under samt efter klinikvistelsen.

Inför operation

På operationsdagen träffar du din kirurg, som ritar på dig. Du har möjlighet att ställa ytterligare frågor om det skulle behövas. Du kommer att fotograferas.

Längden på operationen beror på vilket ingrepp som görs samt dess omfattning. Inför operationen kommer du att få smärtlindring i förebyggande syfte och även lite lugnande medicin. Ingreppet sker sedan väsentligen smärtfritt antingen i lokalbedövning eller narkos.

Efter operation

Om ingreppet utförs i lokalbedövning så kommer du att kunna stå på egna ben och åka hem, dock inte köra egen bil. Skulle du behöva vila ytterligare på kliniken så finns självklart den möjligheten.

Om ingreppet utförs i narkos så kommer du att få vila i ett av våra uppvakningsrum. Våra medarbetare kommer att ta väl hand om dig så att du känner dig trygg hos oss. Viktigt att tänka på är att du själv inte får köra bil hem efter ingreppet.

Efter operation

Efter operationen förs du över till ditt rum för omvårdnad och smärtlindring.

Normalt har du två dränageslangar som ska transportera bort vätskeöverskottet som uppstår i samband med operationen. Dessa tas bort när det kommer lite vätska (efter något dygn oftast, men i vissa fall efter ytterligare några dagars tid).

De första dygnen efter operationen kommer du att uppleva en känsla av svullnad, ömhet i magen och nedsatt känsel i bukhuden. Under de första dagarna kan du behöva smärtstillande medel. Svullnaden avtar successivt under de första veckorna.

Efter fem till sju dagar kommer du tillbaka för en första kontroll. Efter 14 dagar tar vi bort eventuella stygn som finns kvar. Du är alltid välkommen att höra av dig tidigare till oss om du önskar. Beroende på ingreppets omfattning och vad du har för typ av arbete så kommer du att vara borta från arbetet i ca två till fyra veckor.

Vi rekommenderar att du avstår från träning och tunga lyft och håller igång med lugna promenader de första tre veckorna. Först efter tre månader kan du röra på dig helt utan begränsningar. Undvik att sola ärren under första året.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken så att du kan nå oss vb.

Du kan se en förbättring redan när stygnen är borta. Slutresultatet, en platt, välformad och spänstig buk, går först att bedöma tidigast efter sex månader.

Tänk på att resultatet varierar mellan olika människor beroende på vilka förutsättningar som föreligger innan operationen. De förväntningar som är rimliga skall noga vara genomgånget av din kirurg innan operationen.

Återbesök och uppföljning

Återbesök och uppföljning ingår självklart i operationskostnaden. Patienten får en återbesökstid av oss, men kan även själv kontakta oss för bokning när det passar. Om det skulle vara nödvändigt får patienten självklart komma in på flera återbesök utan någon extra kostnad.

Bor du långt ifrån en klinik?

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån Göteborg och därmed har svårigheter att komma till en läkarkonsultation så går det bra att sända fotografier tillsammans med kontaktuppgifter och en beskrivning av dina önskemål. Vi kontaktar dig för en telefonkonsultation så snart bilderna anlänt till kliniken. Du hittar vår mail formulär på hemsidan under kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder även paketlösningar med transport och hotellövernattning i samband med operationsvistelsen. Kontakta din klinik för mer information.