Behandla ärr från acne

Lindra dina acneärr

Acne är något som kan besvära både unga och vuxna och de som kämpar eller kämpat med det vet hur mycket det kan påverka självkänslan. Kanske försöker man dölja den med smink men det blir inte lättare om det är så att acnen har blivit acneärr. De är minst lika svåra att sminka över och de flesta önskar sig bara att kunna lindra sina ärr och få en hy som man känner sig bekväm i.

Hos oss på kliniken har vi med glädje kunnat hjälpa många att behandla sina ärr från acne och vi har många olika metoder som anpassas utefter hur just dina acneärr ser ut. Det första som händer är att du får komma på en konsultation och träffa en hudterapeut som kan titta på din hy och se vad för behandlingsmetod som skulle vara bäst för dig. Vi har lång erfarenhet och mycket kunskap om huden, olika hudbesvär, produkter och behandlingar så du är i trygga händer.

Att behandla ärr från acne kan ge olika resultat beroende på hur ens ärr ser ut men det är också därför vi är noga med att träffa dig på en konsultation för att se vad du behöver.

Acneärr behandling göteborg 
Göteborgf Laaser Estetik

Behandla ärr från acne med laser och subcision

Hudterapeuten kan till exempel rekommendera att du får behandling med en kombination av laser och subcision. Laserbehandling är den senaste och bästa metoden för att göra acneärr mindre märkbara och subcision passar särskilt bra för djupa ärr.

Det kan behövas flera behandlingar men vanligt är att man redan efter första gången kan se en förbättring. Vilket resultat man kan och vill få är ju individuellt och vi kan med vår erfarenhet se ungefär vilket resultat du kan förvänta dig. Om du funderar på att behandla ärr från acne så får vi ofta höra att de som gjort det har känt att det varit väldigt värdefullt.

Vanlig respons och reflektion är att de känner sig gladare när de är mer tillfreds i sin hud och att man efteråt går vissa dagar helt utan smink, vilket många säger aldrig skulle hänt innan man gjorde ansiktsbehandlingarna. Boka en tid på kliniken och träffa en hudterapeut för en konsultation så kommer du få en rekommendation på metod för att behandla dina ärr från acne. Vi tror och hoppas att du känner att det är en god investering i dig själv.

Information om acneärr

Man kan behandla ärr från acne bland annat med hjälp av subcision som även går att kombinera med laserbehandling. Det går till så att man punkterar hudytan med en särskild nål vars syfte har att frigöra bindande fiberösa ärrband.

Kort sammanfattat lyfter man på insjunkningen av ärren genom att frisläppa ärrvävnad och bindväv. Subcision är en snittfri operation som utförs under lokalbedövning. Behandlingen ökar blodcirkulationen samt gynnar kollagenproduktionen som tillsammans bidrar till att huden kan läka och ärren förbättras.