Acneärr och smink

Acne, ärr och smink – en svår kombination

Sminka sig med acneärr
Det kan vara svårt att sminka sig med acneärr och lyckas få ett sådant resultat som man önskar. Ärr ifrån acne kan vara i form av knölar, fördjupningar eller förtjockningar och kan se väldigt olika ut. Som hudterapeuter har vi sett det mesta och har både mycket kunskap och erfarenhet av att behandla allt från rynkor, solskador, acneärr och mycket mer.

Vi vet också hur frustrerande kombinationen acne, ärr och smink kan vara oavsett ålder eller kön. Bulor, svullnader eller gropar i huden är svårt att dölja och korrigera med smink och vi hjälper dig gärna att titta på hur din hy ser ut och vilken behandlingsmetod som skulle kunna ge en förbättring.

smink-aknearr

Acne, ärr och smink – tips från hudterapeuten

Förutom att vi erbjuder olika behandlingar mot acne och acneärr så är vi som hudterapeuter experter inom vilka hudvårdsprodukter som passar olika hudtyper. Torr hud behöver produkter som har lite andra egenskaper jämfört med fet eller kombinerad hud. Vid problemhy så som acnekänslig hy eller rosacea så finns det även särskilda produkter för det. Om man kämpar med att sminka sig med acneärr så vill vi gärna dela med oss av några tips:

1. Tvätta dina sminkborstar ofta för i puderborstar, svampar och penslar så samlas smuts och bakterier som skapar oren hy och förvärrar acne.

2. Tänk på att även smink har ett bäst före-datum. De flesta produkter har 6-12 månader från öppnandet, så se över hur länge du haft ditt smink för i det kan smuts och bakterier både samlas och gro.

3. Använd solskydd. Sol kan faktiskt ge upphov till acne.

4. Rörelse och aktivitet är bra för vår hy bland annat genom att det gynnar cirkulation och syresättning som stöttar lymfsystemet vilket sköter utrensning av slaggprodukter i kroppen.

5. Vatten renar kroppen inifrån så drick minst två liter en vanlig dag och mer vid träning eller på varma sommardagar.

6. Undersök om du har någon kostallergi. Överkänslighet eller allergi mot exempelvis mjölkprodukter, gluten och nötter ger ofta problemhy.

7. Hudvårdsprodukter som inte passar just din hud kan ge både acne och andra hudåkommor.

8. Vissa mediciner och preventivmedel med hormoner kan ge och förvärra acne. Om du äter något av detta så kan du rådgöra med din läkare om det finns andra alternativ att använda.

Acneärr behandling göteborg 
Göteborgf Laaser Estetik

Information om acneärr

Acne, ärr och smink kan kännas som en svår om inte till och med en omöjlig ekvation. Oavsett om du önskar slippa försöka sminka dig med acneärr eller vill lindra dina besvär för annan anledning så är du varmt välkommen att boka en tid för konsultation hos oss. Då kan vi reda ut vilken behandling som kan vara bäst lämpad för din hud och för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.