Jag önskar att jag hade vetat från början att jag kunde anpassa mina behandlingar.Om du får japanska (som är starkare) eller Keratin (som är semi-permanent och schampo ut över en rad veckor), kan du blanda formler som bygger på vad ditt hår behöver. Om ditt hår är finare i vissa områden, kanske du vill använda en mildare formulaså att inte orsaka ytterligare skador. Många människor vet inte det är ett alternativ. Jag inte och jag hade ett gäng dåliga erfarenheter på grund av den.
3. Kontrollera verktygen i förväg
Du kanske upptäcker att det finns en viss formel som fungerar bäst för dig och ditt hår.Kan du gör det regelbundet. Stor! Men om du går till olika salonger med olika yrkespersoner, kontrollera den Frisörs varma strykjärn inte är gamla och skadade. Gamla redskap kan bränna håret och bokstavligen dra låsen ut.
På tal om verktyg, ägna stor uppmärksamhet åt instruktioner för eftervård. Med de flesta behandlingar får du inte använda värmeverktyg för minst ett par dagar. Jag inte lyssna en gång, och tyckte jag gjorde roliga stilar med min locktång. Mitt hår var så stekt i slutet som jag tillbringat hela vintern i hattar (och tårar).
4. ditt liv kommer aldrig bli riktigt samma igen
Verkliga prata: är du OK med flera texturerat hår? Är du redo att platta håret varje par månader eller gå för ändlösa touch-ups? Vill du vara som mig och genera dina vänner och nära och kära genom att bära duschmössor offentligt eftersom din frissighet är så svårt att hantera att du inte ens greppa tanken på att fastna i regnet? ALLT FÖR PERMANENT UTRÄTNING. Detta är ditt nya liv. Det kan vara bra med dig. Det ärmin normala. Jag har gjort detta i nästan två decennier. Sheesh, jag önskar att jag hade vetat vad jag fick in, dock.
Om det är första gången att få håret permanent rätade, be din stylist att behandla en prov bit först så du kan testa hur din mane reagerar på kemikalier. – Det är en chansning. Håret kan ta alltför väl eller inte alls, [det] beror bara på de faktiska kemiskaoch historien av ditt hår,”sade Tippi Shorter, konstnärlig ledare för texturerat hår påAveda Global.
Så, det är grov. Värsta fall, du förstöra ditt hår. Bästa fall hamnar ditt liv kretsar kringhåret.
(Men vänta… inte det redan?)
5. vara säker på att uppge ditt hår historia med din stylist (och vara försiktig med färg)
Sann historia: Jag fick färg för första gången ett par dagar innan min brors bar mitzva. Jag har naturligt platinablont hår (Vad tänkte jag?), men jag ville verkligen lowlights att lägga dimension. Par som med en nyligen at-home uträtning experimentera att jag försummat att berätta stylist (ett stort no-no, men jag var ung och dum) och jag har gröna, frissigt hår i alla min brors bar mitzva foton.
Artighet av Aly Walansky
Ses här vid min brors bar mitzva, genomgick min 17-åriga själv en ”grönt hår” fas.
Se till att du alltid lämna ditt hår historia med någon professionell som du går till. ”Kvinnor som bli snilleblixt skärsår efter en uträtning… slutet med en ’kemisk skära’ som ett resultat,” sade Shorter.
Och tänk när det kommer till färg. ”Med nyare och mer populära icke-formaldehydkeratin behandlingar eller semi-permanenta rakpermanentningsmedel, färg bör göras efter behandling,” sade Henri Borday, master stylist på Mizu NewYork salon och direktör för utbildning vid Cezanne. Om en stylist använder formaldehyd-baserade plattång, dock bör färg göras i förväg.
Numera hittar du förmodligen de flesta formler är formaldehyd gratis eftersom de är bättre för din hälsa. Tyvärr har fungerar de inte nästan lika bra på ditt hår.
6. vara beredd att ge upp andra alternativ
Jag skulle älska att bära mitt hår lockigt nu, men naturliga lockar inte längre ett alternativ för mig. Jag har ovan nämnda blandat-textur håret. Älskar du bär ditt hår rakt ibland, och lockigt andra? Visst, kan du återskapa som alltid med värmeverktyg, menom du vill välja att bära dina naturliga lockar, en aggressiv-uträtning behandling är inte rätt för dig.
Om du vill ha fler alternativ och mer kropp, överväga att gå med något semi-permanent, som Keratin behandling istället. Om du vill ha din naturliga textur att gradvis återgå, är Keratin (ofta kallad brasiliansk) det bästa valet för dig. Japanska är mycketmer av ett åtagande, men har mycket mer bestående resultat. Som kan vara bra eller dåligt beroende på vad du vill.
Sanningsenligt, kanske du inte vill få en uträtning behandling alls. Kemikalier är inteditt enda alternativ, vilket är något jag önskar jag förstod innan jag gjorde så mycket att mitt hår att jag behöver tillägg för att återfå min tidigare eftertraktade längd och volym. I området i närheten finns det många av icke-permanent sätt att reducera frissighet, som att använda djup-conditioning behandlingar eller friss-kontrollerandeschampo och balsam. Resultaten inte lika dramatisk, men du sparar tid, pengar ochhälsa i ditt hår.

7. inse att du gör ett åtagande
När vi inleder något nytt — kärlek, en låg-carb diet, en frisyr förändring — vi kommer utanför vår komfortzon. Det kan vara häftigt, men du bör ställa dig själv några helheten frågor innan du gör denna typ av åtagande (särskilt eftersom vår största relation kan vara med våra hår). Är du redo att ta på det extra arbetet? Du kommer att vara lyckligare med rakare hår? Eller ska du bara arbeta med vad du har?
Detta är ett beslut som jag gjorde för mig själv, men det är fortfarande personliga för varje kvinna att besluta om de är redo att ta steget rakt hår.

Categorynyheter
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Ring Oss        031-13 66 60